Carlo Boeddu

Un dels més apreciats acordionistes diatònics sards,va créixer en el centre de Sardenya, prop de Nuoro, Ghilarza i Zuri. L’any 1995, quan tenia 15 anys, es va aproximar a l’acordió diatònic (l’organetto italià)de forma quasi inevitable, ja que a la seva zona hi ha una gran tradició i qualsevol ocasió és bona per tocar, cantar o ballar. En poc temps, la seva passió es transforma en una professió, col·laborant amb diversos grups i entitats dedicats a la dansa tradicional. Ha realitzat innombrables actuacions a Sardenya i a la resta d’Itàlia, però també a altres països del món: Irlanda, Espanya, Catalunya, França, Còrsega, Alemanya, Hongria, Polònia, Suècia, Àustria, Cuba, Brasil, Argentina, Colòmbia, Mèxic, els Emirats àrabs, Qatar, en l'àmbit del folklore, als que ha portat la música sarda tradicional, participant en festivals de ball folk, seminaris dedicats a la didàctica de la dansa i de la música tradicional.

Va fundar a Nouoro el grup "Nugoresas", la primera formació coreogràfica constituïda només per dones. En els darrers 13 anys s'ha dedicat també a la didàctica com a docent a l'Scuola Civica di Musica "Antonietta Chironi" de Nuoro i ha impartit altres cursos a diversos llocs de l'illa.

També lidera projectes de més ampli abast, com el grup "Ballade, Ballade Bois", format l'any 2009 i que promou el ball tradicional i que ha voltat per festivals per tota Itàlia i Europa. Ha tocat també amb diferents grups i músics provinents de molts països i realitza una important aposta per la divulgació de la música i dels balls tradicionals mitjançant conferències i seminaris.

Després de vàries col·laboracions en diversos àlbums, l'any 2016 neix el seu primer treball discogràfic individual: "Tres"